Medicul Dumitru Constantin Dulcan a explicat, la podcastul „ALTCEVA” cu Adrian Artene, cum omul și-ar putea contura liniștea, armonia și pacea, atât interioară, cât și exterioară. Pentru a putea urmări discuția integrală dintre Dumitru Constantin Dulcan și directorul editorial al Grupului Gândul, abonați-vă la canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.
Dumitru Constantin Dulcan este de părere că iubirea înseamnă respectarea semenilor, dar reprezintă și o forță imensă, iar atunci când emitem un gând, câmpul de forță este capabil să-l materializeze.
Totodată, există și conexiunea creată de forță, care poate avea atât părți bune, cât și părți rele. Din cauza părților rele, se pot realiza conflicte care duc la dezastre inimaginabile.
„Iubirea înseamnă respectarea semenilor. Nu numai asta. Înseamnă o forță. Deci, în momentul când noi emitem un gând, emitem și câmpul de forțe care are capacitatea de a-l materializa.
În momentul când eu îi respect pe semenii mei, asta fiind o forță, între noi se creează o conexiune. Această conexiune înseamnă forță imensă.
E conexiunea unei familii, conexiunea unei nații, a unei lumi. Defectul acestei conexiuni înseamnă răul, observați și dumneavoastră, sunt războaie, sunt aceste conflicte care duc la dezastre și la tot ceea ce devine inimaginabil”, a spus Dumitru Constantin Dulcan, în cadrul podcastului realizat de Adrian Artene.
De asemenea, medicul Dumitru Constantin Dulcan a dezbătut părerea lui Albert Einstein cu privire la izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial și a explicat că fizicianul a încercat să transmită că omenirea se autodistruge prin forțele pe care le-a creat.
În aceeași măsură, Dumitru Constantin Dulcan a mai subliniat că dezastrele omenirii sunt provocate de orgoliu, acesta împingând omenirea către luptă, dar și către ură.
„Einstein spunea că al Treilea Război Mondial se va face cu bâta. Vrea să spună prin asta că omenirea se autodistruge prin forțele pe care le-a creat și că, probabil, undeva, în vreo grotă, cineva a rămas acolo încă nedistrus și reia civilizația de la momentul bâtei.
(NU RATA: Dumitru Constantin Dulcan este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene)
Să sperăm că nu ajungem acolo. Eu cred că, dacă am avea un război nuclear, se și spune că nu e nevoie să detonezi toate bombele nucleare care s-au creat. Eu sper că omenirea va găsi această înțelepciune să supraviețuim. Pentru niște fleacuri, de fapt, este orgoliu. Orgoliul este cel care ne duce să ne luptăm, să ne urâm”, a încheiat medicul Dumitru Constantin Dulcan.
Medicul neurolog si psihiatru Dumitru Constantin Dulcan a atins, de-a lungul vieții, numeroase obiective în carieră, care i-au adus, de altfel, apreciere din partea oamenilor, dar și funcții de conducere importante.
A condus secția de neuropsihiatrie a Spitalului Militar Central din București, urmată mai apoi de clinica de neurologie, având gradul militar de general de brigadă, începând cu anul 1993.
(VEZI ȘI: CONSTANTIN BĂLĂCEANU-STOLNICI, INVITAT LA PODCASTUL ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE)
Mai mult decât atât, din anul 1993 este conferențiar universitar, iar din 1998, predă la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, unde este șef al catedrei de neurologie.
De altfel, ocupă și scaunul de președinte al Societății Române de Acupunctură și este și membru al Academiei Americane de Neurologie, al Societății Europene de Neurologie și al Organizației Internaționale de Cercetare a Creierului.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.